tisdag 15 januari 2019

Snö

Igår på dan fick vi lite snö. Vi har inte haft mycket av den varan denna vintern.
Jag har fortsatt med mina lunchpromenader när jag jobbar.
Igår hade jag glömt bort att vi skulle ha kurs på jobbet på kvällen så det blev inte mycket tid hemma med barnen, gott jag är ledig idag.
Idag ska jag åka till grannbyn och handla och även titta på ett par skor till den store sonen.
Först tänkte jag ta en långpromenad och jag hoppas att kompisen är ledig så jag kan få sällskap. Det är roligare att gå med någon än att gå själv.

söndag 13 januari 2019

Badhus

Idag var den store grabben hos en kompis då åkte jag och den minste grabben och badade.
Vi var helt själva i badhuset utom sista 10 minutrarna då kom en barnfamilj och badade också. Badhuset är ganska litet men är rätt skönt ibland.
Igår lördag höll jag på att städade hela dagen + att jag bakade kladdkaka och köttfärspaj.
Så det kändes skönt att få göra något helt annat idag.
Innan vi åkte iväg till badhuset hälsade vi på en kompis till mig. Hennes sambo har varit sjuk i över 1 år utan att läkarna hittat felet. Nu äntligen vet dom vad som är fel med han. Han har en form av blodcancer. Läkarna tror att han ska vara frisk i april när behandlingen är klar. Äntligen att han fått en diagnos även om det inte var någon rolig sjukdom.
Det var roligt att se att han fått livsgnistan tillbaka för när jag träffade han sist så var han inte pigg på livet.
Han berättade att han nästan gav upp flera gånger pga svår långvarig smärta, trötthet, matthet och hög feber.
Jag håller tummarna för att han ska bli frisk så hela familjen kan få må bra.

onsdag 9 januari 2019

Nordanvind

Ledig dag.
Jag passade på att ta en långpromenad i skogen. Halva promenaden fick jag sällskap av en kompis.
 Vi fick lite snö inatt och minusgrader, kall nordanvind idag så man får klä på sig ordentligt.
Påpälsad från topp till tå men inne i skogen var det vindstilla så jag var tvungen att knäppa upp lite i halsen för det blev för varmt.
När jag kom hem tog jag en skön dusch och lite enkel lunch. Efter det satte jag mig och tittade på filmen birdbox den var väl sådär tyckte jag.
Jag håller ju på att jobba bort extra kilona jag lagt på mig i december. 1,5 kg har jag gått ner igen genom att skärpa till mig. 
Promenader, styrketräning och äta mindre portioner + att jag tänker på vad jag stoppar i mig.

söndag 6 januari 2019

Magsjuka

Igår eftermiddag/kväll fick den store magsjuka. Så vi kör sjukstuga igen nu då.
Sambon är förkyld så nu väntar jag bara på att bli förkyld igen och magsjuka på det.
Katten kom in igår med bajs i pälsen på bakbenen, det vara bara att ta fram saxen och klippa lite i byxorna. Det är det negativa med långhåriga katter att det kan fastna en del i pälsen och bli tovor fort fast jag borstar varje dag.
Ungarna matar henne gärna med glass, ost och skinka + lite annat och då blir hon lite lös i magen.
 Har sovit så dåligt dom sista nätterna så jag känner mig helt vimmelkantig för det.
Huvudvärk och känner att jag har lite ont i magen nu. Kan ju vara inbillning för jag är så trött? Jag hoppas att jag får sova lite mer inatt.

torsdag 3 januari 2019

Pizza

God fortsättning på det nya året.
På nyårsafton var vi hemma hos min syster på middag och hon hade gjort så himla god mat. Det blev inte så sent, vi var hemma vid åtta på kvällen. Jag och den store sonen sköt lite raketer vid tolvslaget. Sambon höll sig inne och kollade lite genom fönstret innan han återgick till tevetittandet. 
Här blev det pizza på stora pizzadagen = nyårsdagen. Jag gjorde två olika sorter en glutenfri och en med vanlig köpt botten. Den med köpt botten gjorde jag till sonen som inte gillar min hemmagjorda glutenfria pizzabotten.
När jag ändå var igång och bakade så gjorde jag glutenfritt havrebröd till mig på nyårsdagen. Jag har fått mjöl, pasta och knäckebröd av en som hade väldigt mycket över. Hon har två barn som hon får mjöl, pasta, knäckebröd och lite annat genom dietist och så gör hon inte av med allt.
Igår och idag har jag haft sällskap av en kompis på promenaden. Lite gott att vara igång med träning igen, jag har ökat på träningen hemma lite. Jag har ju lyxen att ha ett träningsrum nere i källaren. 

måndag 31 december 2018

Magsjuka

Härligt väder igår på dan. Vi passade på att vara ute en lite i det fina vädret. 
 Minste sonen har haft magsjuka några dagar så det var skönt att komma ut en stund.
Det var väldigt halkigt ute upptäckte vi. Sonen cyklade men halkade hela tiden så han gav upp och gick istället.
Vi gick till lekplatsen en stund.
Igår kväll satt jag och sambon och tittade på Rambo det var längesen jag såg den filmen. Men fy vad mycket skjutande och dödande det var så jag fick huvudvärk. Har sovit lite dåligt på nätterna så det har ju bidragit lite till huvudvärken.

lördag 29 december 2018

Fyrverkeri

Tyvärr fick jag slänga ut våran fina gran i fredags. Den barra något fruktansvärt och varje gång katten gick under granen så kom hon fram med pälsen full med barr.
Jag har rensat i förrådet nere i källaren och då hittade jag ett gammalt pussel. Det fattades 4 stycken bitar och det var sämsta passformen på pusselbitarna. Rörde man pusslet flyttade alla bitar sig. Det åkte in i kaminen istället .
Jag fick åkt iväg till tippen igår och slängt en massa grejer jag rensade ut ur förrådet.
Vi köpte några fyrverkerier till nyårsafton, nu fanns det även fyrverkerier utan knallar. Vi köpte en stor som skjuter upp flera raketer i luften utan knallar. Tänkte skjuta upp den tidigare på kvällen så den minste sonen får se och han är rädd för smällarna. Nästa år blir det ju förbjudet att skjuta utan tillstånd.