tisdag 20 november 2018

Spökvandring

I lördags kväll var det spökvandring i byn. Det är föräldraföreningen som anordnar det med hjälp av elever på skolan. Väldigt uppskattat och roligt.
Min minste son ville gå men när vi kom en bit in i skogen fick vi vända för han tyckte det var läskigt.
Den store sonen gick med en av bonuskusinerna och dom tyckte det var bara lite läskigt.
 Fick tagit en lunchpromenad idag igen.
Kändes som en lång dag på jobbet idag men det var samma tid som vanligt. Gott att komma hem och få lägga sig på soffan lite innan maten ska göras.
Ikväll ska sonen på fotbollsträning, tänkte passa på att gå till affären lite och sen sitta och titta på lite.

måndag 19 november 2018

Påpälsad

Man är ju inte direkt snygg på vintern, fullt påpälsad. Det går inte att vara ute med barnen i över 1 timme och ha för lite kläder på sig.
 Jag fortsätter med mina lunchpromenader på dagarna.
Solen lyste igår när jag gick, på eftermiddagen när jag kom hem var det inte lika fint ute.
Sonen ville ut och cykla så hans pappa fick se att han lärt sig.
Det var bara att klä på sig en gång till och ge sig ut.
Min förkylning har inte blivit värre så jag fortsätter att vara småförkyld ett tag till då.

söndag 18 november 2018

Kan själv

Plötsligt händer det och man behöver inte hålla i cykeln. Han är nu 4,5 år.
Jag har tidigare försökt ladda upp filmer jag har i mobiltelefonen men inte lyckats. Nu funka det så jag hoppas att det går att se filmsnutten? Det är så kul att han lyckats.

Snabbt ska det gå, han säger att han har en racercykel. Jag som tänkte att han kunde cykla med mig när jag promenerar, det får nog bli att jag cyklar också.

onsdag 14 november 2018

Julbelysning

Jag såg en lampa i spiralform med led lampor på i en affär. Tyckte det var snyggt och tänkte att jag kunde göra en egen. Det blev inte alls som jag tänkt mig. 
Det såg ut som en orm som hängde på väggen så jag bestämde mig för att den får slingra sig upp för stolpen vid trappan istället.
Där får den hänga över jul och nyår, det är väl lite tidigt med julbelysning men strunt samma det lyser fint på kvällen i alla fall.
Igår var jag ledig så då kunde jag pyssla lite hemma. Jag fick rensat ur växthuset lite för det hade jag slarvat med. Jag fick sytt färdigt gardinerna jag lovat sy till jobbet. Min syster var här en stund på eftermiddagen. Vi fick lämnat ut mer jultidningar som sonen sålt. Jag behövde inte göra middag igår kväll utan sambon kom med pizza. Igår kväll blev jag förkyld också, kanske därför jag haft huvudvärk då? 

tisdag 13 november 2018

Godis

Lunchpromenad och sen ytterligare en promenad i det gråa vädret. På eftermiddagen öste regnet ner så jag är glad att jag kunde vara ute och gå i nästan 1 hel timme.
Ikväll har sonen fotbollsträning, jag passade på att gå till affären och sen sitter jag och tittar på resten av tiden. Lite skönt att kunna sitta ner i lugn och ro lite.
Ikväll fuskar jag lite genom att äta lite godis. Jag håller vikten bra på veckorna men på helgen blir det mycket fusk så vikten går upp och ner just nu.

måndag 12 november 2018

Fars dag

Igår var det fars dag. Vi var hemma hos min pappa och åt tårta och mat.
Sambon fick fudge och trisslotter. Han är pappa till minste sonen.
Den store sonen har en annan pappa och han är inte mycket till pappa. Dom har inte speciellt bra kontakt tyvärr. Hans pappa har alkoholproblem och där är det ibland svårt att ta hand om sig själv och då blir det svårt att ta hand om ett barn.
Tyvärr blir det sonen som inte får någon riktig fadersrelation och han har blivit sviken många gånger. Många tomma ord har lovats och många tårar har fällts. Nu är sonen 11 år och förstår nu lite varför han är som han är och kan själv bestämma om han vill träffa honom.
Jag ångrar inte att jag gav hans pappa ett ultimatum när han föddes. Sluta dricka eller flytta. Han valde att flytta för han kunde inte sluta.

lördag 10 november 2018

Hårfärg

Igår fick jag ett ryck och färgade håret.
 Rätt dålig bild på hur det blev efteråt men mörkt blev det. Det är lite lilarött och brunt.
Syns bättre idag i dagsljuset hur färgen blev på håret.

Minste sonen sa att han inte kände igen mig.
Igår kväll var jag på återträff med mina gamla gymnasiekompisar.
Det var så roligt att träffa dom igen. Alla var ganska så lika sig. Det var 3 stycken som inte kom.
Det kom upp många minnen som man hade glömt bort. 
Vi bestämde att vi ska träffas igen om ett år. Vi har en liten chattgrupp på Messenger där vi håller kontakten. Det var en som inte hade Facebook eller några andra sociala medier.
Det var roligt att höra allas olika historier om vad dom gjort i livet. Det var bara 2 stycken som jobbade inom yrket.